Min baggrund

Patchwork som kom til Danmark for mere end 70 år siden, består i at sammensætte små stofstykker til flotte mønstre - hvilket indgår i de enkelte håndarbejder jeg fremstiller. Jeg, Luise Kjærgaard har holdt fast i den gamle amerikanske­ ­tradition, og syr stort set alle mine håndarbejder med tusindvis af små minutiøse sting. Håndsyning giver nemlig mulig­hed for højere præcision og flere små detaljer. Nye teknikker gør det også muligt at fremstille spændende projekter, hvori maskinsyning bl.a. kan være en del af. Dette indgår i enkelte af mine modeller.

Inspirationen til de enkelte håndarbejder finder jeg gennem ­kurser, workshops, udenlandske tidsskrifter, internettet og bøger. Men adskillige mønstre har jeg også selv designet.

Jeg er medlem af Dansk Patchwork For­ening og Dansk Husflid og har undervist samt arbejdet med håndsyet patchwork de seneste 20 år. Derudover har jeg udstillet utallige steder lige fra historiske museer til kulturhuse og kunst­museer. Jeg er også medlem af kunst­butikken Egen Art i Ringkøbing, hvor mange af mine hånd­arbejder sælges.